Ponedeljak 31.12.2018.
18:00
Vestionline

Liga šampiona najveći uspeh godine za Crvenu zvezdu

EPA/Srdjan Suki
Fudbaleri Crvene zvezde i PSŽ-a

U dramatičnom revanšu protiv austrijskog Salcburga izabranici Vladana Milojevića uspeli su skoro "nemoguće", nadoknadili minus od dva gola, od 0:2 stigli do 2:2 i prošli u elitu.

Ostaće zapisano da je dvostruki strelac za Zvezdu bio El Fardu Ben, ali istinski junaci bili su Miloš Degenek, dvostruki asistent, i Milan Pavkov, koji je pokrenuo preokret.



- Utakmica u Salcburgu bila je najemotivnija i zauvek će se pamtiti. Ona mi mnogo znači jer kada vidiš toliku radost u očima navijača, radost u Srbiji, to je fenomenalno i teško opisivo. Uz trijumf nad Liverpulom, taj meč je najveći momenat u godini - rekao je Degenek Tanjugu.

On je otkrio da se tokom slavlja u Salcburgu malo šalio kada je rekao da je on strelac drugog gola, a ne Ben.

- Gol za 2:2 mi je najemotivniji trenutak u karijeri, a imao sam pored toga još jedan, kada sam sa Australijom izborio Svetsko prvenstvo. To mi je dečački san - poručio je Degenek.

Zvezda je posle u grupnoj fazi osvojila četiri boda u najjačoj mogućoj konkurenciji protiv Pari sen Žermena, Liverpula i Napolija, a trijumf protiv engleskog velikana u Beogradu od 2:0 ostaće upisan kao prvi jednog srpskog kluba u Ligi šampiona.
2024 © - Vesti online