Nedelja 30.12.2018.
08:22
Novosti

Kapetan Dragan: Uskoro ću na slobodu, prvo idem u Srbiju

Vesti
Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan

- Čim izađem iz zatvora prvo idem u Srbiju, a zatim svojima u Australiju - rekao je Vasiljković za "Večernje novosti".

Vasiljkoviću, koji je pravosnažnom presudom Županijskog suda u Splitu proglašen krivim zbog ratnog zločina i kažnjen zatvorom od 13 godina i šest meseci, u novembru je sud odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu nakon dve trećine odslužene kazne. 

"Novosti" pišu da će, kako sada stvoje stvari, Vasiljković u Lepoglavi biti do marta 2020, ali da još postoje pravne mogućnosti da izađe pre na slobodu.

Vasiljković tvrdi da nije kriv i da svedoci nisu potvrdili sve ono što mu se stavljalo na teret. Tvrdi da nije počinio zločine zbog čega je prvi put uhapšen 2006. godine u Australiji, a pre tri godine izručen Hrvatskoj. Ni suđenje, smatra Vasiljković, nije donelo pravu istinu.

- Uveren sam da ću uskoro na slobodu. I dalje uporno radim na svom predmetu i ukazujem na mnoge nepravilnosti urađenje za vreme sudskog procesa - kazao je Vasiljković.

List navodi da je Vasiljković, u pravnom smislu, jedinstven primer u svetu jer je čovek koji je najduže proveo u istražnom zatvoru, gotovo deseti i po godina, čekajući da mu počne suđenje.

- Reč je zaista o specifičnom slučaju u celom svetu, a mi sada razmatramo sve druge mogućnosti da Vasiljković zaista pre marta 2020. izađe na slobodu - rekla je Slađana Čanković, advokat iz tima koji zastupa Kapetana Dragana.

2022 © - Vesti online