Petak 28.12.2018.
20:36
Vestionline

Datome ulazom rešio Real ! Nastavlja se dominacija Fenera ! (VIDEO)

Twitter/euroleague
Luiđi Datome je završio meč sa 17 poena

Po pogođenom penalu, hitri Fakundo Kampaco se zaleteo od koša do koša i promašio ulaz.

Susret dva prethodna šampiona Evrolige bio je vrlo tvrd i izjednačen. Domaći Fenerbahče je imao prednost 22:12 u poslednjim minuta prve četvrtine, što je bilo jedino osetnije vođstvo. Utakmica je mogla da ode na bilo čiju stranu.

Činilo se da će prevagnuti na stranu turskog kluva posle odlaska Serhija Ljulja sa terena. Plejmejkeru "kraljevskog" kluba se dosudila tehnička greška na 35 sekundi do završetka treće četvrtine, i nalepila se na raniju nesportsku. Bez glavnog motora kakav je Ljulj, izabranici Pabla Lasa ipak nisu klonuli, disali su za vrat Feneru sve do poslednjeg napada.

Najefikasniji pojedinac na obe strane bio je upravo meč-viner Datome sa 17 poena, uz sedam skokova. Jan Veseli je dao 13, a od srpskih igrača 11 je postigao Marko Gudurić, a NIkola Kalinić tri.

Kod poraženih gostiju je Rudi Fernandez ubacio 12, a Džejsi Kerol i Entoni Rendolf po 11, uključujući dva postera naturalizovanog Slovenca nad ni manje-ni više nego Janom Veselijem.

Ekipa Željka Obradovića ostaje na samo jednom porazu. Nanizano je 11 utakmica bez negativnog rezultata, tačnije od 25. oktobra i duela sa Efesom (89:83 za Efes).

Real je drugoplasiran sa 12-3, zabeležili su prvi poraz posle četiri pobede u seriji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online