Sreda 04.08.2010.
14:56
Srna

Komšić: Hrvatska, čestitam ti genocid nad Srbima

Željko Komšić
 

"Zadovoljstvo mi je i čast da Vama i građanima Republike Hrvatske mogu uputiti iskrene čestitke povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti, dana najveće hrvatske vojne pobede u Domovinskom ratu, kojom prilikom ste na najbolji način pokazali kako se brane domovina i vrednosti slobodnog demokratskog sveta", istakao je Komšić.


Komšić je naveo da će ulaskom u EU BiH i Hrvatska još više unaprediti dobrosusedske i prijateljske odnose, kao i zajednički život u demokratskoj Evropi, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak da se u akciji "Oluja" desio zločin koji se nikada ne sme zaboraviti, što je naišlo na oštre kritike dela hrvatske javnosti.


Pre 15 godina izvršen je napad na područje bivše Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj i 13 opština u BiH, u kojem su hrvatske i muslimanske snage ubile oko 2.650 i proterale oko 350.000 Srba.


Radmanović: Komšićeva izjava stvara probleme

 

Čestitka Komšića hrvatskom predsedniku Ivi Josipoviću u kojoj se navodi da je akcija "Oluja" bila najbolji način kojim su građani Hrvatske pokazali kako se brane domovina i vrednosti slobodnog demokratskog sveta, predstavlja izvlačenje zaključaka bez činjenica, te stvara probleme u BiH, izjavio je član Predsedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović.
On je istakao da je potpuno jasno da se u Predsedništvu BiH kao i u mnogim drugim mestima u organima vlasti BiH ne misli isto o prošlosti, ali što je žalosnije ni o budućnosti ovih prostora.
"Ono što je gore je da svi političari na ovim prostorima, a posebno Komšić, vole da komentarišu nešto o čemu nemaju pojma. Nemaju činjenica, a izvlače zaključke i onda stvaraju probleme u BiH. Takva izjava stvara probleme u njegovoj zemlji. To što on to ne shvata je njegova stvar", rekao je Radmanović.

2024 © - Vesti online