Petak 28.12.2018.
18:15
Z. V.

Odgovori stigli pre pitanja

Z. Vicelarervić
Dejan Pavlović, Nenad Gugl i Simon Turkić

Veče zamišljeno kao prezentacija pretvorilo se u čas filozofije koji je održao profesor Gugl. Prezime je rođenjem nasledio, a nije ga uzeo kao pseudonim kako mnogi u prvi mah pomisle.
Nenad Gugl je imao sve odgovore i pre nego što je publika postavila pitanja, pa je profesor vodio čas bez prekidanja. O knjizi "Umro sam u petak" publici je govorio Dejan Pavlović, predstavnik izdavačke kuće Čuvari, koja je izdala ovo delo.

- Knjiga nas tera na preispitivanje. A preispitivanje, odnosno, samopreispitivanje je duhovna disciplina koja je neophodna, a vrlo je retko koristimo - rekao je za "Vesti" Pavlović.
- Ovo je zaista jedna od boljih knjiga koje sam pročitao u prethodno vreme. Velika mi je čast i zadovoljstvo što je Nenad Gugl došao upravo kod nas i ja ovo smatram darom Božjim za našu zajednicu u crkvenoj opštini Frankfurt - rekao je otac Simon Turkić. Zadovoljan je posle prezentacije bio i Nenad Gugl.

- Ovo je bilo divno. Mislim da je narod ovde otvoren. Veoma mi je drago što sam imao priliku da dođem. Do sada nikad nisam imao književnu promociju u crkvi, što je dalo na težini, ali mislim da je ova energija ovde sjajna i veoma sam oduševljen.

Bolje nego u Beogradu

Luka Mašković iz Frankfurta je već prisustvovao sličnom događaju u Beogradu:

- Došao sam prvenstveno zbog profesora jer je on meni predavao srpski jezik i književnost u Beogradu i baš sam se oduševio kada sam čuo da će napraviti događaj ovde u Frankfurtu. Bio sam već na promociji ove knjige u SKC u Beogradu gde je sala bila puna sa oko 2. 000 ljudi. Večeras nema toliko ljudi, ali je prezentacija bolja - kaže nekadašnji učenik Luka, koji dodaje da je Gugl bio njegov omiljeni profesor.

 

2024 © - Vesti online