Petak 28.12.2018.
09:54
Vestionline

Junak Bogi: Trebalo bi da pogledate da sam u Evropi imao mnogo takvih šuteva

Tanjug/AP
Saigrači su eruptivno dočekali Bogdanovićev presudni koš

Bogdan Bogdanović je izazvao delirijum među publikom i saigračima na njemu svojstven način. Sakramentu je samo trojka "igrala" za pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa. Do kraja meča je bilo ostalo nepune četiri sekunde. Nemanja Bjelica je posle tajm-auta ubacio loptu u igru u Bogdanovićeve ruke.

Naš as se za prostor za šut izborio korakom unazad. Tako je nadmudrio čuvara. Poslednji sekund, šut i lopta je prošla kroz obruč. Nastala je neizmerna radost - 117:116.

- Verovali ili ne, radim na ovom šutu sve vreme. Verujem da ništa ne dolazi sa srećom, sve je u posvećenosti i napornom radu. Hvala saigračima i treneru koji su i dalje verovali u mene iako sam promašio prethodna dva šuta. Ipak su igrali na mene i nekako sam znao da ću da pogodim. Čim sam izbacio loptu, video sam da će da uđe - rekao je Bogdanović. 

To je njegov najvredniji potez od dolaska u NBA ligu prošle sezone.

- Imao sam mnogo ovakvih šuteva u Evropi, trebalo bi da pogledate. Ali, prvi mi je u NBA, nadam se da nije i poslednji. Ovo je šut sa treninga – dva driblinga, step-bek i šut. Nekad uđe, nekad izađe. Ne znam ko je bio ispred mene, nisam gledao, samo sam uradio svoj pokret i to je sve što znam. Bilo je sjajno, cela hala je poludela, nisam znao šta da radim tada.

Postigao je 23 poena, a 12 u poslednjih pet minuta utakmice, kada je Sakramento krenuo da topi prednost gostiju.

- Rekao sam mu na tajm-autu: Bogi, dobićeš loptu tu. Ubaci je. Mislim da je on igrač za velike utakmice - rekao je trener Kingsa Dejvid Jejger.

2024 © - Vesti online