Sreda 26.12.2018.
19:00
rs.n1info.com

Da li su pripadnici MUP Srbije bili na protestu u Banjaluci?

facebook/ReCtart Srpska - ReStart Srpska
Sukob policije i građana na protestu u Banjaluci

- Ja ne bih isključio ni tu mogućnost. Naravno da to niko neće priznati i da će to sada svi demantovati, ali u Banjaluci se i juče i danas javno govori o tome da su takve jedinice došle iz Srbije da pomogu Miloradu Dodiku. Ja znam neke izvore informacija, ali u ovom momentu ne bih direktno govorio o tim izvorima - rekao je on.

Mektić, koji je iz redova Srpske demokratske stranke, ocenio je za sajt Vijesti.ba da događaji u Banjaluci predstavljaju "diktatorsku demonstraciju nepotrebne sile, ali ujedno predstavljaju i smišljenu akciju kako bi se pokazalo da će se obračunati sa svima koji ne misle onako kako je to u interesu režima na čelu sa SNSD-om".

- Vlast je zloupotrebila ovaj slučaj kako bi građanima pokazala da će svako ko misli drugačije od onoga što je u interesu vladajućeg režima dobiti brutalan odgovor policije, kako su to juče demonstrirali u Banjaluci sa prstom na obaraču automatske puške, sa potezanjem pištolja i slično prema građanima koji su se spontano našli na Trgu Krajine - rekao je Mektić.

On je ocenio da je policijska akcija bila poruka svim građanima koji se na bilo koji način suprotstave "diktatorskoj ideologiji".

2024 © - Vesti online