Sreda 26.12.2018.
17:29
Vestionline

"Najbolja generacija Zvezde posle Barija"

MN Press
Branko Bošković, iz igračkih dana

Bošković je u Zvezdi igrao od 1999. do 2003. godine i bio je u generaciji koja se "tukla" sa Kjevom i Laciom u Evropi, dok je za crveno-bele još igrao i Nemanja Vidić.

Sudbina ga je odvela u Pari Sen Žermen godinama pre nego što će PSŽ postati multimilionska sila, dok su se na Marakani afirmisali neki drugi momci poput Jankovića, Žigića, Perovića, Pantelića, Bastu...

- Zvezdaši su ove godine imali priliku da uživaju u evropskom proleću, novoj tituli i Ligi šampiona, šta dodati na sve to? Kapa dole svima u klubu za ostvareno, generacija su od 1991. i Barija koja je napravila najveći pomak i uspehn- rekao je Bošković.

Izdvojio je trenera Vladana Milojevića kao posebno važnog u ovoj Zvezdinoj epizodi.

- Mnogi treneri govore kako nemaju čarobni štapić, ali izgleda da ga je Milojević pronašao. Svaka mu čast, uspeo je da napravi kolektiv i značajno doprinese stabilizaciji kluba posle turbulentnog perioda. Nadam se da će rukovodstvo imati sluha i, po uzoru na klubove koji su trenutno u samom vrhu svetskog fudbala, zadržati ga na duže staze na mestu šefa stručnog štaba. Vratio je klub na ispravan put, obezbedio igračima neophodan mir za rad i rezultatima sasvim zasluženo stekao podršku publike.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona i četiri boda osvojena u susretima sa Napolijem i Liverpulom imaju višestruki značaj, poštovanje ali i mogućnost da se igrači prodaju u bolje klubove. Od igrača iz aktuelnog pogona je primetio Simića i Joveljića, ali napomenuo da tu ima još kvaliteta.

- Simić je vrlo dobar igrač, Joveljić ima neverovatan potencijal, a tu su i igrači koji su predstavljali kostur tima na čelu sa Savićem koji je izrastao u lidera generacije. Nadam se da će nastaviti da beleže odlične rezultate i u 2019. godini i da će na tam putu afirmisati još pregršt talenata - istakao je bivši vezni fudbaler crveno-belih.

2024 © - Vesti online