Sreda 26.12.2018.
17:28
I. Karić - Vestionline

Novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije 2018. (VIDEO)

Irena Karić
Predstavnici Olimpijskog komiteta i Odbojkaškog saveza Srbije

U prisustvu počasnih zvanica iz sveta sporta i medija goste je pozdravio Zoran Gajić, predsednik OSS, koji je predao specijalno dizajniranu loptu srpske reprezentacije predsedniku upravnog odbora Banke Poštanska štedionica, kao i specijalnu plaketu Milutinu Popoviću, predsedniku Odbojkaškog saveza Republike Srpske, u znak zahvalnosti i buduće saradnje sa zemljama iz regiona. 

Irena Karić
Zoran Gajić uručuje poseban poklon predsedniku Banke Poštanska štedionica

- I u 2019. godini imamo četiri takmičenja. Od toga su sigurno najvažnije kvalifikacije za Olimpijske igre, i za muškarce i žene u avgustu. Pre toga igramo u Ligi nacija, dva evropska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i Svetski kup u oktobru. Delim mišljenje stručnih štabova da je on, bez konkurencije, najvažniji turnir za predstojeće Olimpijske igre - izjavio je Gajić.

Irena Karić
Zoran Gajić
Irena Karić
Zoran Terzić

Nagrada za najboljeg trenera u 2018. godini pripala je Zoranu Terziću, selektoru zlatnih odbojkašica.

Irena Karić
 

Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić proglašene su najboljim parom u odbojci na pesku kod žena, a Lazar Kolarić i Stefan Basta kod muškaraca.

Irena Karić
Tijana Bošković

Najvredniji trofej osvojila je Tijana Bošković, koja je  proglašena najboljom odbojkašicom Srbije. Tijana je bila i MVP Svetskog prvenstva u Japanu na kojem je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju. U dve najvažnije utakmice u polufinalu protiv Holandije, i u finalu protiv Italije, postigla je čak 55 poena.

Tijana Bošković već nekoliko sezona brani boje turskog Ezačibašija. Na svetskom turskom prvenstvu u Kini njen tim zauzeo je 3. mesto, a ona je proglašena za najboljeg korektora turnira. 

On je tokom šampionata sveta u Italiji i Bugarskoj bio jedan od lidera naše reprezentacije. Na takmičenju u Poljskoj proglašen je za najboljeg primača servisa. Sa reprezentacijom Srbije u 2018. Uroš Kovačević je osvojio 4. mesto na svetskom prvenstvu i 5. mesto u Ligi nacija.

Irena Karić
Uroš Kovačević

Uroš i Tijana obratili su se prisutnima video porukom, u znak zahvalnosti za osvojenu nagradu.

Najbolja mlada odbojkašica u 2018. je Sara Carić, a najbolji mladi odbojkaš Luka Tadić.

Irena Karić
 
2024 © - Vesti online