Sreda 26.12.2018.
16:44
Vestionline

Oglasio se konačno i Dodik: Šokiran sam scenama

M. Karović
Milorad Dodik

On je naveo da duboko saoseća sa bolom porodice Dragičević i razočaran je brzinom kojom tužilaštvo vodi slučaj stradanja njihovog sina. Dodik je rekao i da mora da poruči da je "Republika Srpska pravna država u kojoj se zakoni moraju sprovoditi".

On je istakao da je to što je pod udar zakona došao otac koji je izgubio sina jedna nesrećna okolnost, ali u bilo kojoj zemlji sveta zakon ga ne bi prepoznavao kao oca koji je izgubio sina, već kao građanina koji se ogrešio o zakon. 

- Nisam se oglašavao tokom jučerašnjeg dana jer sam odmah po lišavanju slobode Davora Dragičevića informisan da je sve urađeno po slovu zakona. Isto tako sam informisan da su i događaji koji su usledili, a koje smo pratili putem medija, deo policijsko-tužilačke akcije, o kojoj kao političar ne mogu i neću da govorim - rekao je Dodik.

On je naveo da ono o čemu i kao funkcioner i kao čovek može govoriti jeste da slike koje su se videle juče u Banjaluci nisu prijale ničijem oku, niti su nešto što ko želi da vidi. 

- Moram da priznam da sam šokiran scenama u kojima se juče na Trgu Krajine vide majke s malom decom i javno pitam sve u Republici Srpskoj ko bi svoje dete doveo na mesto koje je sasvim očigledno mesto opsežne policijske akcije - istakao je Dodik za Srnu. 

On je pozvao sve građane Banjaluke i Republike Srpske na mir i uzdržanost, na poštovanje zakona i procedura, jer ove nemile slike, kako je istakao, prijaju očima samo onih kojima nije stalo ni do istine o stradanju Davida Dragičevića, ni do Banjaluke, ni Republike Srpske.

2024 © - Vesti online