Sreda 26.12.2018.
13:00
E. V.

Orlovi uzeli "Avala kup"

Vesti
Pobednici: Ekipa Orlova

Prema rečima fudbalskih znalaca koje smo susretali svih takmičarskih dana, lepota igre prilično se povećala u nastupu srpskih fudbalera. Ovdašnje Srbe fudbal okuplja više od bilo kog drugog sporta, a poznate su i zasluge naših fudbalskih stručnjaka koji su unapredili fudbalsku igru uopšte u Australiji poput Zvonimira Raleta Rašića, Mićka Mihailovića i drugih. Rašić je bio prvi trener fudbalske reprezentacije Australije koja je igrala na svetskom prvenstvu i njegovo ime je neizbrisivo upisano u istoriji fudbala na Petom kontinentu.

Da je Avala kup više od fudbala potvrdio je za "Vesti" i kapiten Orlova Milenko Divljanović koji se po završetku utakmice, na kojoj je bio jedan od boljih igrača, zahvalio organizatorima na lepom druženju svih prethodnih meseci. 

- Hteo bih da se zahvalim i našim navijačima. Bilo je još ekipa koje su zaslužile da stignu do samog kraja, ali u pojedinim momentima nisu imali sreće. Voleo bih da se turnir nastavi i da se što više omladine uključi - rekao je Divljanović.

Na pitanje "Vesti" ima li nekog posebnog igrača iz svoje ekipe kojeg želi da pohvali, Milenko je rekao da bi sve bilo teže da u ekipi nisu imali Luku Gulića koji je bio stub odbrane.
Nikola Pozder, kapite ekipe Penzioneri i jedan od organizatora turnira, rekao je da je njegova ekipa ulaskom u finale ostvarila veliki uspeh. 

- Čestitam Orlovima na zasluženoj pobedi. Zahvaljujem se svima koji su dali bilo kakav doprinos da se turnir uspešno završi. Imali smo puno obaveza koje idu uz ovakve manifestacije, a koje nisu vidljive običnom gledaocu. Ima tu puno posla i sa administracijom. Dragan Mandić je ime koje je najzaslužnije ime među organizatorima i svi mi mu se od srca zahvaljujemo - rekao je Nikola Pozderac koji nije propustio propustio da se zahvali i "Vestima" koje su izveštavale sa turnira. 

Vesti
Malobrojna publika uživala u fudbalu

Uspešna manifestacija

Mićko Mihailović, veliko ime srpskog i australijsko fudbala, sa tribina je posmatrao finalni meč. 
- Zaista sam srećan što je uspešno priveden kraju još jedan spektakl srpskog fudbala daleko od domovine. Drago mi je što sam zajedno sa Raletom Rašićem, Mladenovićem, Stankovićem, Zlatićem, Ćirkovićem, Rusmirom i drugima doprineo da se fudbal zavoli i primi na ovom kontinentu i da, eto, danas možemo da okupljamo našu decu na sportskim terenima. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Zadovoljan sam i sto se fudbalski stručnjaci našeg porekla povremeno organizuju i posete nas ovde, kao što će to uskoro da učini i Dejan Stanković. Veliki su to potezi i sigurno će biti isplativi - zaključio je naš legendarni fudbalski znalac.

Vreme diktiralo tempo

Kada su vremenske prilike bile loše, dani odigravanja utakmica su se menjali, pa je tako i finalna utakmica odigrana prošlog ponedeljka uveče pred, nažalost, malim brojem posetilaca s obzirom na to kakva je bila važnost utakmice. Mnogi su mislili da će se turnir ranije završiti, pa su krenuli na godišnje odmore. U svakom slučaju, ekipe Orlova i Penzionera zaslužile su da ih u finalu bodri veći broj navijača.
 

2024 © - Vesti online