Sreda 26.12.2018.
08:48
Klix.ba, Vestionline

Davor Dragičević pušten nakon ispitivanja

Youtube/BN TV
Davor Dragičević

On je pušten nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu, prenela je RTRS.

Uhapšen je juče nakon što je u više navrata odbijao da primi poziv MUP-a na saslušanje zbog narušavanja javne bezbednosti.

Dragičević je priveden u utorak, kako je naveo MUP RS, zbog dokumentovanja krivičnog dela ugožavanje sigurnosti.

Dragičević se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti zbog navodnih pretnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. decembra ispred zgrade Vlade RS. 

Dragičević je prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužilaštva Banjaluka, gde će biti procesuiran, uzvikivao "pravda za Davida". 

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS umešan u navodno ubistvo njegovog sina Davida. 

Podsećamo, njegovo jučerašnje hapšenje izazvalo je mirni protest na banjalučkom Trgu Krajine prilikom čega je uhapšeno više osoba, a među kojima su bili i istaknuti opozicionari u ovom bosanskohercegovačko,entitetu. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske centar Banjaluke je po kontrolom držalo uz pomoć specijalnih jedinica za podršku, a vrhunac se desio prilikom uklanjanja Davidove pesnice, fotografije i svijeća sa Trga Krajine, zajedno sa Dragičevićevim automobilom. 

Protesti zbog hapšenja Dragičevića održani su i u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja BiH. Stotinjak građana je nakratko i blokiralo ulicu Zmaja od Bosne.

2024 © - Vesti online