Utorak 25.12.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Nikoli s ljubavlju od porodice Šipka

Lična arhiva
Uskoro u Italiji: Nikola Pavlović

"Svojim prilogom želim da se priključim i grupi Aranđelovčana iz Beča u akciji za prikupljanje pomoći teško bolesnom Nikoli Pavloviću uz reči podrške: Ne daj se Nidžo! Želim mu da uz pomoć ljudi dobre volje istraje u borbi sa opakom bolešću. Mnogo toplih pozdrava od familije Šipka."

Podsećanja radi, jedina nada za Nikolino izlečenje ukazala se u bolnici u Đenovi, gde su specijalisti pristali da se uhvate u koštac sa njegovom opakom bolešću, i izvedu komplikovanu operaciju kojom se mora izvaditi tumor smešten u grudnom košu, tik pored srca. Nakon operacije uslediće i transplantacija kostne srži i imunoterapije koje su veoma skupe. Celokupno lečenje iznosiće 280.000 evra, što prevazilazi sve mogućnosti Nikoline porodice i prijatelja.

Zbog toga su pokrenute brojne akcije za sakupljanje sredstava za mališanovo lečenje. Solidarnost među sugrađanima ali i zemljacima u dijaspori još jednom je pobedila, pa je tako i obezbeđen novac za Nikolin odlazak u Italiju.

I novopristigli prilog humanog Milenka Šipke, stoga, odmah smo prosledili na račun humanitarne fondacije Budi human, posredstvom koje je porodica Pavlović i započela akciju za spas svog sinčića.

Veliko hvala svima!

- Šta čovek da kaže osim jedno veliko hvala svima koji su izdvojili od sebe da bi pomogli našem Nikoli. On je hvala Bogu dobro i stabilno. Ostalo je da dovrši započete terapije, u beogradskoj Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj ulici, i da polovinom januara odemo u Italiju. Svi se nadamo najboljem. Novac za lečenje je skoro u potpunosti prikupljen, ali šta će se dalje događati kada započne lečenje to ne možemo znati i zato nam je svaka pomoć i podrška dragocena - rekao je za "Vesti" Nikolin otac Nenad.


 

2024 © - Vesti online