Nedelja 30.12.2018.
15:18
Vestionline, Catalyst Balkans

10 dobrih dela koja su obeležila 2018. u regionu

pixabay
 

U Srbiji, udruženje NURDOR je otvorilo dečiju bolnicu, a BELhospice prvi Dnevni centar za palijativno zbrinjavanje. Banka hrane Beograd je u prvih 10 meseci prikupila 1.100 tona hrane, odnosno više nego tokom cele 2017.

Ljubiteljka životinja Ljubinka Vivčar ostavila je kao legat svoj stan organizaciji ORCA, koji će nakon uspešne crowdfunding kampanje postati studentski dom.

Crveni krst je u Hrvatskoj je proslavio 140. rođendan i prikupio 76.000 EUR za pomoć starijim licima. Značajan jubilej - deseti - slavila je i akcija "Korak u život" koja pomaže mladima bez roditeljskog staranja, i za koju je tokom samo 2 događaja prikupljeno preko 60.000 EUR.

Iz BiH smo čuli inspirativnu priču o porodici Gajić iz Banjaluke, koja je postala najveći individualni donator za istraživanje Laforine bolesti u svetu, a kampanja #ŽeneBiH pokazala je ogroman potencijal koji u regionu ima crowdfunding, došavši na 513% cilja.

U Crnoj Gori izuzetan primer individualne filantropije dao je Blažo Sredanović koji je darovao 30.000 EUR porodicama sa Cetinja, a porodično preduzeće Kameleon boje i lakovi ponelo je nagradu Iskra za doprinos lokalnoj zajednici zbog akcije putem koje od 2015. ulepšavaju domove socijalno ugroženih građana.

Hvala vam za mala i velika dela koja činite da bi naše zajednice bile bolje - nastavite da ih činite i u narednoj godini, a mi ćemo da ih pratimo i da pomažemo da njihov uticaj postane još veći.

Za kraj ostaje da vam poželimo srećne praznike i sve najbolje u 2019. godini.

2024 © - Vesti online