Utorak 25.12.2018.
11:57
Danas

Zelenović: Vučić treba da se izvini za atmosferu linča

N. Đurović
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović

On pojašnjava da je poziv da se ispred njegove kuće okupe građani Šapca i da ga proteraju iz grada, jer je pozivao na proteste opozicije protiv režima Aleksandra Vučića, shvatio kao ozbiljnu pretnju, da se plaši za bezbednost svoje porodice, ali je i apelovao na najviše funkcionere SNS da "smire svoje članstvo" i "suzbiju agresiju i nasilje".

- Ta agresija dolazi odozgo, od najviših funkcionera SNS, pre svih, od Aleksandra Vučića. Molio bih ga da apeluje na svoje pristalice, da ne širi agresiju i svojim ponašanjem ne inspiriše i ne doprinosi atmosferi linča političkih neistomišljenika - ističe Zelenović.

Prema njegovim rečima, jedan od lokalnih pristalica SNS iz Šapca, koji je pozivao na proterivanje iz grada i okupljanje ispred kuće u kojoj živi, juče mu je uputio izvinjenje zbog toga što je uradio.

Gradonačelnik Šapca napominje da je ovaj napad usledio nakon što je pozvao na proteste protiv režima Aleksandra Vučića.

- To sam učinio opet, i opet ću. Jer smatram da je ovaj režim poguban po budućnost ove države i njenih građana. Ono što se desilo meni i što se uveliko dešava unazad godinama u Srbiji, agresija i nasilje u svakom segmentu života, to je direktna posledica političkog diskursa SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića - smatra Nebojša Zelenović i zaključuje da izvinjenje za takvu atmosferu treba da krene od Aleksandra Vučića.

2024 © - Vesti online