Ponedeljak 24.12.2018.
22:27
Vestionline, Tanjug

Brnabić o rampama: Sistemski problem

EPA/HAYOUNG JEON
Ana Brnabić

Brnabić je ocenila da sistemski problem koji decenijama postoji u saobraćajnoj infrastrukturi ne može da se popravi za pet-šest godina.

Ona je gostujući na RTS-u rekla da je na tom pružnom prelazu postojala adekvatna signalizacija, ali ne i rampa, jer su stručnjaci procenii da ne treba da bude na tom mestu i dodala da će uskoro biti postavljena.

- Mislim da ne treba na svim pružnim prelazima da postoji rampa, ali signalizacija da. Puno je vremena potrebno da svi prelazi budu bezbedni i mi na tome radimo. Apsolutno je jednostavnije postaviti rampu, ali da li je svrsishodnio na svom pružnim prelazima postaviti je. To puno košta - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da će Vlada u 2019. godini biti fokusirana na pruge, kao i da je prioritetan projekat modernizacija pruge Niš-Dimitroivgrad.

Istovremeno, ona je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu ozbiljni i odgovorni, da ne voze u alkoholisanom stanju, da ne kucaju poruke, ne razgovaraju.

- Osećam odgovornost svaki dan i zbog ove nesreće i zbog vode u Zrenjaninu i što škole nemaju dovoljno kompjutera. Kada se nešto desi, ne možete sve istovremeno rešiti, ali zato apelujem da svi budemo odgovorni - rekla je Ana Brnabić.

2024 © - Vesti online