Ponedeljak 24.12.2018.
23:36
Vestionline, b92.net

Niš: Donje Međurovo dobija rampu nakon stravične nesreće

MUP Srbije
Foto: Arhiva

Nadležni objašnjavaju da su planirali da rampu ovde postave 2020, ali može i odmah. Radovi počeli, stigla i nova signalizacija.

Čuvari iz Železnica dežuraće 24 sata na mestu stravične nesreće dok se u roku od dve nedelje ne pojavi rampa. 

"Nije potrebna ovom pružnom prelazu", tvrdili su stručnjaci. 

- Nisu stručnjaci zakazali. Imajući u vidu nesreću koja se desila i vrlo dobro znamo i čijom krivicom koja nije krivica železnice mi hoćemo dodatno da obezbedimo prelaz zbog sigurnosti ljudi. Ovo je dodatno obezbeđenje budući da se desila nesreća zbog zahteva meštana -  kaže Zorana Mihajlović, ministraka saobraćaja. 

Rušenje mosta u Đenovi bio povod za vanrednu inspekciju mostova. Vanredna inspekcija pružnih prelaza nije potrebna, objasnili su nam da je svaki od 2138 njih na neki način obezbeđen. 

- Nijedan jedini putni prelaz nije kritična tačka ako se poštuju propisi - kaže Miroljub Jevtić, direktor infrastrukture Železnice Srbije. 

Država poručuje da već dve godine ulaže, ali da će i naredne dve godine ulagati u dodatno obezbeđivanje pružnih prelaza i da za to troši 13 miliona evra kredita i svojih 50 miliona evra. 

Da li je to dovoljno para da prema nekim procenama srpski pružni prelazi ne budu više 5 puta rizičniji od evropskih? Mada, fali nam i ono što se novcem ne nadoknađuje.

2024 © - Vesti online