Ponedeljak 24.12.2018.
18:30
Vestionline

Štimac najkorisniji u Evrokupu ali nije MVP

MN Press
 

Predstavnici Rusije, UNIKS i Lokomotiva Kubanj, jedini su dočekali Top 16 fazu sa samo po jednim porazom i skorom 9-1.

Zato je i bilo očekivano u Kazanj ili Krasnodar dođe MVP nagrada za najboljeg igrača uvodne runde Evrokupa. To se u ponedeljak i dogodilo.

Plejmejker Uniksa, Pierje Henri (25 godina, 196 centimetara) zvanično je najkorisniji košarkaš prve faze takmičenja, jer je predvodio ekipu u asistencijama, skokovima i ukradenim loptama.

Posmatrano u celini, samo je srpski centar Vladimir Štimac indeksno bio bolji igrač od Amerikanca (19,8), dok je Henri drugi na toj listi, sa 19,4 indeksna poena.

Porazom na gostovanju Partizanu u poslednjem kolu, Štimac se oprostio od Evrokupa, a "plej" Uniksa će u Top 16 fazi imati šansu da popravi svoj učinak, u grupi uz Andoru, Cedevitu i Zenit.

Interesantno je da je srpski krilni centar Oliver Stević, igrač Andore, bio najefikasniji u šutu za dva (76,19 odsto), a da je srpska "petica" Uroš Luković četvrti na toj listi (71,9), a na deobi prve u blokadama (1,7 po utakmici).

Krilni centar Zvezde Mohamed Faje najbolji je skakač prve faze (7,6 po meču), dok je Štimac treći na toj listi (7,1 skok po utakmici).

2024 © - Vesti online