Ponedeljak 24.12.2018.
20:10
M. S.

Kolo za oficire Bundesvera

Lična arhiva
U čast otadžbine: Predstavnici Srbije

Polaznik akademije, potpukovnik Velimir Mandić, predstavio je našu zemlju informišući o najvažnijim geografskim, istorijskim, političkim, ekonomskim i vojnim odlikama. Njegovo predavanje je okarakterisano kao koncizno, sveobuhvatno, rečito, pa čak i duhovito.

U publici su bili brojni oficiri iz raznih zemalja, zatim visoki nemački oficiri kao i brojne zvanice iz političkog i društvenog života grada Hamburga. Prisustvovali su i generalni konzul Nataša Rašević i konzul Lidija Ivanović iz Generalnog konzulata RS u Hamburgu, vojni ataše Vojske Srbije, pukovnik Dejan Cimbaljević iz Ambasade Srbije u Berlinu, sveštenici SPC iz Hamburga, Siniša Vujasinović, Aleksa Milinković i đakon Milutin Marić.

Sliku o Srbiji su upotpunili najmlađi članovi Srpskog kulturno umetničkog društva Mladost iz Hamburga koji su odigrali splet kola iz Srbije čime su na najbolji način predstavili našu nematerijalnu baštinu. Svojim nastupom su sve oduševili, a i sami su bili ushićeni što su nastupali pred tako uvaženom publikom.

Deca su bila u pratnji svog umetničkog rukovodioca Biljane Pilipović i njene pomoćnice Biljane Ćurčin Grob i koreografa Željka Mićića. Pukovnik Cibaljević je za uspomenu na ovaj događaj predstavnicima Mladosti uručio znamenja Ministarstva odbrane Republike Srbije.

2024 © - Vesti online