Utorak 25.12.2018.
05:30
b92.net, Vestionline

Šlag na torti A klase: Novi Mercedes-AMG A45 "zaplesao" stazom (VIDEO)

youtube.com/Mercedes-AMG
 

Pretpraznično raspoloženje proizvođači automobila koriste za prigodne božićne i novogodišnje video klipove kako bi svojim fanovima čestitali predstojeće praznike. 

Mercedes je želeo da malo promeni ovu rutinu kratkim filmom koji nije tipičan tradicinalni božićni video, a u kome je glavna zvezda novi A45 AMG čije se premijera očekuje uskoro:

Mercedes-AMG A45, koji je u videu i dalje prekriven "kamuflažom", imaće agresivniji izgled od trenutno najsportskije verzije A35 i prepoznatljivu "panamericana" prednju masku koja krasi najsnažnije AMG modele najnovije generacije. 

Osim velikog krovnog spojlera, koji je sličan onom na Mercedesu A35, na zadnjem delu vozila mogu se uočiti i dva para izduvnih cevi.

Nemački proizvođač već je otkrio da se ispod haube A45 nalazi potpuno novi 4-cilindarski 2.0 turbo benzinac koji proizvodi preko 400 ks (294 kW). Motor je uparen sa osmobrzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom. 

Kao i njegov prethodnik, i novi A45 standardno će biti opremljen Mercedesovim 4MATIC pogonom na sva 4 točka, a osim dosadašnjih modova vožnje biće dostupan i novi, "drift" mod kao kod modela Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe. 

Mercedes-AMG A45 trebalo bi da bude zvanično predstavljen u prvim mesecima 2019. godine.

2019 © - Vesti online