Sreda 26.12.2018.
05:30
b92.net, Vestionline

Microsoft predstavlja novu 4K kameru za Xbox (VIDEO)

youtube.com/ Officeworks
 

Prema njegovim rečima, u pripremi su dva modela web kamera, 4K rezolucije, od kojih će bar jedna podržavati i Xbox One konzole.

Takva kamera neće biti zamena za Kinect (jer nema senzore dubine), ali bi mogla da se iskoristi za lako automatizovano logovanje više korisnika, video komunikaciju preko Skype-a, kao i za druge poslove koji zahtevaju prisustvo kamere. Što se tiče Windows-a, kamere bi trebalo da podržavaju Windows Hello način verifikacije.

To bi bilo prvi put da Microsoft nudi tu funkcionalnosti u zasebnom uređaju. 
Za sada još uvek nije poznato kada će kamere postati dostupne na tržištu. Pretpostavlja se da, pošto je jedna najverovatnije fokusirana na preduzeća, može da bude ponuđena kao dodatak za Surface Hub 2 - Microsoft-ov 50-inčni sistem osetljiv na dodir, namenjen za kolaborativni rad. 

Kako god bilo, najava novih Microsoft web kamera može da bude samo dobra za tržište, na kome trenutno vlada Logitech. Dolazak ozbiljne konkurencije mogao bi malo da "prodrma" ovaj tržišni segment, koji se pomalo uspavao zbog nedostatka pravih konkurenata u prethodnih nekoliko godina.

2024 © - Vesti online