Ponedeljak 24.12.2018.
10:21
Vestionline

Fernandinjo odbija da igra za Brazil zbog pretnji u otadžbini

EPA/Diego Azubel
Fernandinjova nesmotrenost matirala je Alisona, a Belgijancima je donela radost

Petostruki svetski prvak Brazil je ostao bez trofeja i na minulom Mundijalu u Rusiji. Poslednji put je bio na krovu sveta 2002. 

U četvrtfinalnoj utakmici u Kazanju pobedila je Belgija s 2:1, a u vođstvo je došla tako što je Fernandinjo (33) glavom skrenuo loptu iz kornera u sopstvenu mrežu. Iako to nije bio i presudni momenat na meču, jer se desio tek u 13. minutu, neki su uprli prstom u nekadašnjeg dugogodišnjeg igrača Šahtjora, koji je ponikao u Atletiko Paranaenseu. Bilo je i rasističke nastrojenosti, uglavnom u komentarima po društvenim mrežama.

Brazil je posle Mundijala odigrao šest prijateljskih utakmica (sve pobede, bez primljenog gola), a Fernandinja nije bilo u nacionalnom timu čak ni u poslednje dve koje su odigrane na Ostrvu, budući da je on već šestu sezonu igrač Mančester sitija.

Brazilski selektor Tite je u intervjuu za njednu domaću televiziju obrazložio šta se dešava.

- Fernandinjo je izuzetan čovek i igrač. Prvi je koga bih pozvao u reprezentaciju. Posle razgovora s njim, nisam glup, bilo mi je jasno da bih u timu imao nesrećnog igrača. Javnost je bila okrutna prema njemu, a porodica mu je dobijala otvorene pretnje. Zbog toga nije spreman da se vrati. Nadam se da će to jednom biti drugačije. 

2024 © - Vesti online