Nedelja 23.12.2018.
19:10
M. S. - Vesti

U džaku na raspust otrčali

M. Stanković
Druženje i nadmetanje: Svi učesnici sa Draganom Mićićem (u sredini)

Đaci su se uz burno navijanje nadmetali u četiri discipline: nošenje mandarine u kašici, ubacivanje loptice u koš, skakanje u džaku i zauzimanje mesta na stolicicama kojih je uvek jedna manje u odnosu na broj učesnika, uz muziku i prekidanje.

Poslednju igru su đaci nazvali "Put za Beograd", mada je ona u Nemačkoj poznata kao "Put za Jerusalim". U svakoj disciplini su se takmičile po tri grupe đaka koji su bili razvrstani po uzrastu (mlađa, srednja i starija), a samo u poslednjoj su učestvovali svi ravnopravno.

Majka Save Matejića Sonja je pomogla da se poštuju pravila takmičenja.

Podeljeno je deset nagrada najspretnijima a to su: Darjan Branković, Dunja Dragonić, Lana Marković (nošenje mandarine u kašici), Borislav Marjanović, Jelena Bikicki i Danilo Bojanić-Monteiro (ubacivanje loptice u koš), Vanja Jovanović, Aleksandra Marković i Lana Marković skakanje u džaku) i Jelena Bikicki je osvojila nagradu u igri "Put za Beograd".

Ceo događa je začinjen poslasticama, a čula se i rođendanska pesma, jer je Damjan Đokić decembarsko dete, pa je doneo čast za sve drugare. Damjan je napunio 15 godina, a vršnjak je i sa obnovljenom bremenskom Srpskom dopunskom školom.

Pokloni idu za Ub

Roditelji i đaci su se uključili u humanitarnu akciju Srpskog kulturnog centra koja se svake godine organizuje pred božicno-novogodišnje praznike, a od prikupljenih novčanih sredstava se pokloni upućuju najugroženijim porodicama u okoli Uba koje uručuje lično dugogodišnji član centra Dragan Mićić. Ovom prilikom je sakupljen 161 evro.

2024 © - Vesti online