Ponedeljak 24.12.2018.
05:30
Telegraf.rs, Vestionline

Ovo je jedini način da sagorite 888 kalorija za 60 minuta vežbanja

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pravo je vreme da poradite na svom izgledu ako želite da blistate u novogodišnjoj noći.

Gotovo polovinu kalorija koje unesete u toku dana sada možete da potrošite za svega sat vremena vežbanja.

Potrebno je samo da primenite ovih pet tehnika u teretani.

Koristite tegove za noge i ruke

Otpor svake vrste pri vežbanju je vrlo koristan. Dok radite vežbe za ruke i noge obavezno koristite tegove pričvršćene bandažama za mišiće ovih delova tela. na taj način nećete moći da imate željeni ritam vežbanja, ali ćete definitivno imati željene rezultate.

Menjajte taktiku

Ukoliko vežbate čitav sat, možete malo ranije da isplanirate kako će teći vaš trening. Da bi bio efikasan i da biste sagoreli 888 kalorija neophodno je da često menjate ritam i način vežbanja. Promenite na svakih 5 minuta deo tela koji vežbate, u toku tog intervala na minut menjajte intenzitet treninga. Na taj način ćete napraviti krug koji će se sigurno bar dva puta ponoviti pri vežbanju.

Manje se odmarajte

Potpuni odmor izbrišite iz programa vežbanja. Umesto toga obradujte svoje telo lakšim vežbama i istezanjima tokom kojih ćete pravilno, odnosno ujednačeno disati i na taj način opuštati mišiće i normalizovati srčani ritam

Baciite se na sprint

Važno je da tokom ovih sat vremena bar pet puta odradite sprint na 100 metara. Ovo će vam ukupno oduzeti pet minuta, ali ćete posle svakog sprinta morati da radite manje intenzivne vežbe.

Fokusirajte se na određeni deo tela

Ovo je možda i najbitnija tehnika sagorevanja kalorija. Najbolji način da izvajate svoje telo da se u svim ovim kratkim periodima tačno fokusirate na određeni deo tela. Naime, nemojte raditi istovremeno vežbe za ruke i noge, kao ni za leđa i stomak. Ne zaboravite, vežbajte svaki deo za sebe bar po dva minut i imaće veći efekat na krajnji cilj od forsiranja celog tela.

2024 © - Vesti online