Nedelja 23.12.2018.
11:16
Vestionline

Tri produžetka i 295 poena u Vašingtonu!

twitter.com/slam
Bredli Bil, prvi strelac Vizardsa

Finiks je prekinuo seriju od četiri pobede zaredom i ostao na začelju lige, dok je Vašington upisao tek drugu pobedu u poslednjih osam mečeva.

Domaći tim predvodili su Bredli Bil rekordom karijere, prvim "tripl-dablom" - 40 poena, 15 asistencija i 11 skokova, od čega je osam pogodaka nanizao u trećem periodu kada su domaćini i konačno prelomili meč.

Sjajnu partiju pružio je i Tomas Brajant, takođe najbolju u karijeri - 31 poen, 13 uhvaćenih lopti, uz perfektan skor iz igre 14/14. Jedini igrač koji je više poena zabeležio bez promašaja od njega bio je legendarni Vilt Čemberlen.

Markif Moris i Džef Grin postigli su po 20 poena, a Tomaš Satoranski imao je 17, uz devet asistencija.

U poraženom timu istakli su se Devin Buker sa 33 poena i 14 asistencija, Ti Džej Voren sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je ruki Deandre Ejton postigao 26 poena i imao 17 skokova.

Pored ogromnog broja poena viđeno je i čak tri produžetka i veoma zanimljiv meč u kojem su se mnogi košarkaši poenterski istakli.

U završnici regularnog dela meča Finiks je imao sve u svojim rukama, ali je uspeo to da uprska i umalo dođe do poraza već tad. Na tri minuta do kraja Sansi su vodili sa čak sedam razlike, ali je domaćin serijom od 10:0 za dva minuta došao do prednosti.

Sansi su uspeli da se konsoliduju i poenima Devina Bukera i Kelija Ubrea dođu do +2, ali je Džef Grin na tri sekunde do kraja pogodio oba slobodna bacanja i odveo meč u produžetak. Šut za pobedu iz teške pozicije promašio je tada Buker.

U prvom produžetku sve oči su bile uprte u jednog čoveka, upravo u mladog Bukera. Glavni igrač franšize iz Arizone je imao dva bacanja kojima bi njegova ekipa imala prednost na pet sekundi do kraja, ali je promašio drugi i meč je otišao u drugi produžetak.

U drugih dodatnih pet minuta blistao je nestvarni Tomas Brajant. On je postigao poslednja četiri poena za svoju ekipu i doneo gledaocima u glavnom gradu SAD novih pet minuta, a šut za pobedu je, opet, promašio Buker.

Kraj je konačno viđen u trećem produžetku. Grin je stao na liniju penala, bio precizan oba puta i odveo Vizardse na plus tri. Finiks je imao nešto manje od deset sekundi da dođe do pobede, ali nije uspeo da uputi šut ka košu rivala.

Golden Stejt je bio bolji od Dalasa (120:116) a predvodio ih je Kevin Durent sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija. Voriorsima je to bila 22. pobeda u sezoni, u kojoj su se istakli i Jonas Jerebko sa 23 poena i Stef Kari, koji je ubacio 22, uz po pet skokova i asistencija.

Kod Dalasa (skor 15-16) najbolji su bili Vesli Metjuz sa 25 pogodaka, Deandre Džordan upisao je 12 uz 25 uhvaćenih lopti, dok je Luka Dončić završio meč sa učinkom od 19 poena, tri skoka, pet asistencija, uz ukradenu, dve izgubljene lopte i blokadu.

Rezultati:

Klipers - Denver 132:111
Vašington - Finiks 149:146
Toronto - Filadelfija 101:126
Majami - Milvoki 94:87
Hjuston - San Antonio 108:101
Golden Stejt - Dalas 120:116
Juta - Oklahoma 106:107

2024 © - Vesti online