Subota 22.12.2018.
15:23
Vestionline

Obamejang u Arsenalu ima 7x2, ali je i dalje bez het-trika (VIDEO)

Tanjug/AP
Obamejangov šut za drugi gol

Barnli ostaje Arsenalova redovna mušterija. Svih devet poslednjih duela, a jedan je bio i u Kupu, pripala su "tobdžijama".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Arsenal #afc #arsvsburnley #cmong #özil #gunners

A post shared by Abdifitah Jamac (juuq_yare) on Dec 22, 2018 at 6:07am PST

Tvorac još jedne pobede bio je Pjer Emerik Obamejang koji je postigao prva dva gola, u 14. i u 48. minutu. Nada se za goste javila u 63. minutu kada je Ešli Barns svaladao nemačkog golmana Bernda Lenoa pošto je lopta srećno došla do njega posle karambola u kaznenom prostoru domaćina. Sudbina im je zapečaćena u poslednjim trenucima utakmice kada je mrežu pogodio i rezervista Nigerijac Aleks Ivobi.

Napadač iz Gabona je s 12 golova izbio na čelo liste strelaca. Pretekao je Egipćanina Mohameda Salaha, koji je u Liverpulovoj pobedi u gostima protiv Vulverhemptona (2:0), u uvodnoj utakmici kola, postigao 11. pogodak.

Od kada je u prošlom zimskom prelaznom roku stigao u Arsenal iz Borusije iz Dortmunda Obamejang je sedam puta bio dvostruki strelac na meču, ali se još nije osladio i het-trikom. U ovoj sezoni dva gola je dao i Lesteru, Fulamu i Totenhemu u Premijer ligi, a ukrajinskoj Vorksli u Ligi Evrope.

Gabonac je od dolaska na Ostrvo odigrao 31 meč u englseskom prvenstvu, a dao je 22 gola, pet više od sledećeg najubojitijeg u toliko utakmica u Arsenalovom dresu - francuskog asa Tjerija Anrija.

2024 © - Vesti online