Subota 22.12.2018.
11:01 >> 11:47h
Vestionline, b92.net, blic.rs

Sastanak kvadriterale: Vučić sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije

Tanjug
 

- Mi smo razgovarali o nekoliko konkretnih tema, o unapređenju naših saobraćajnih koridora, a danas smo pričali i o izgradnju autoputa od Vršca do Temišvara. Kada bude izgrađena studija, možemo da krenemo u izgradnju tog puta - rekao je Vučić.

On je naveo da je bilo reči i o železničkoj infrastrukturi, kao i o tome kako da Srbija dođe do gasa.

Tanjug
 

- Čini mi se da je svima ovde prisutnima to lakše nego Srbiji, i dobio sam uveravanja da ćemo dobiti pomoć u tome. Na kraju ću da kažem ono što ljude zanima: danas smo doneli odluku da formiramo inicijalni organizacioni komitet koji će biti sastavljen od 16 ljudi, i da naše zemlje zajedno kandidujemo za evropsko prvenstvo u fudbalu i svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine. Za to prvenstvo, nisu samo stadioni, to je ogroman posao, ali mi ćemo za to da se spremamo. Već sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona, a zatim i ostalih stadiona u zemlji - rekao je Vučić.

On je naveo da poziva građane svih ovih zemalja da posećuju Srbiju.

Premijerka Rumunije Vjorika Dančila rekla je da sve ove zemlje žele da prišire saradnju.

Tanjug
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa predsednicima vlada Republike Bugarske Bojkom Borisovom, Republike Grcke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Dancilom

Sastanak predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeo je oko 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka, kome je prethodilo zajedničko fotografisanje, planirane su izjave za medije.

Vučić je na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Ciprasom rekao da Srbija i Grčka imaju veoma dobre odnose i da građani Srbije doživljavaju Grčku kao saveznika i prijatelja u politici, ekonomiji i drugim važnim pitanjima.

Cipras je tom prilikom poručio poručio da najnovije inicijative Prištine ne doprinose perspektivi stabilnosti u regionu već izazivaju destabilizaciju. Predsednik Srbije je sinoć u vili "Bokeljka" priredio svečanu večeru za premijere Grčke i Bugarske.

2024 © - Vesti online