Petak 21.12.2018.
14:05
blic.rs,Jug media

Nezapamćena tragedija u Nišu: "Policajci plaču dok izvlače žrtve"

MUP Srbije
 

Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povređenih u železničkoj nesreći koja se dogodila na prelazu Donje Međurovo. U stravičnoj nesreći za sada je najmanje pet žrtava, a još najmanje 10 se nalazi u kritičnom stanju, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je rečeno u Urgentnom centru, u toku je dijagnostika ostalih nakon čega će se znati kakvo je zdravstveno stanje primljenih pacijenata.

- Opsadno je stanje u hodnicima bolnice jer je veliki broj rodbine stigao i raspituje se za stanje svojih najbližih - kazao je Radovanović.

- Voz je presekao lokalni autobus, koji, kako su nam rekli u to vreme prevozi školsku decu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom rečju - ispričala je jedna Leskovčanka, piše Jugmedia

Takođe, i pripadnici policijske patrole su povređeni dok su jurili da pomognu povređenima.

"Policajci plaču dok izvlače žrtve"

- Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je bukvalno presečen na dva dela - kaže sagovornik.

MUP Srbije
 

Na licu mesta nalaze se pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci - spasioci. Na mestu stravične nesreće vide se tragovi krvi, razbacana obuća, stvari...

- Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smešteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovde i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć - rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strepnja i nezvesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su doleteli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mesto nesreće.

2024 © - Vesti online