Petak 21.12.2018.
13:10
I. Subić

"Orlovi" sleću u Volfzburg!

MN Press
Izvesno je da će naši reprezentativci imati veliku podršku u Nemačkoj

Selektor Nemačke Joakim Lev je u Ligi nacija, slično kao i Mladen Krstajić, podmladio ekipu, sve u cilju da formira novi tim koji će biti konkurentan za osvajanje titula prvaka Evrope 2020. i sveta 2022. godine. Zato će meč u Volfzburgu biti idealna prilika za Leva da posle debakla u Ligi nacija i ispadanju u niži rang proveri mogućnosti i kvalitet Elfa.

Nema sumnje da će na stadionu Volfzburga tog 20. marta biti oko 10.000 navijača "orlova", jer će navijači Srbije iz Nemačke i ostalih zemalja Zapadne Evrope tražiti kartu više za ovaj spektakl u kom motiva neće nedostajati ni jednima ni drugima.

"Orlovi" su u poslednjem zvaničnom meču pobedili četvorostruke planetarne šampione (1:0) na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, 18. juna 2010, antologijskim golom Milana - Laneta Jovanovića i zahvaljujući spektakularnoj odbrani Vladimira Stojkovića, koji je zaustavio udarac Lukasa Podolskog sa 11 metara.

Poslednji prijateljski meč Nemačka i Srbija odigrale su u Gelzenkirhenu, 31. maja 2008. godine, Nemačka je pobedila 2:1, iako su izabranici tadašnjeg selektora Miroslava Đukića poveli golom Boška Jankovića.


Zimska turneja u SAD


Pre spektakla na Folksvagen areni "orlovi" će krajem januara i početkom februara otići na desetodnevnu turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, gde će im protivnici biti selekcije iz KONKAKAF zone - Jamajka, Barbados i Trinidad i Tobago. Savezi triju država iz Centralne Amerike će snositi sve troškove turneje reprezentacije Srbije, koja će za tu priliku biti sastavljena mahom od igrača iz Superlige Srbije, pošto nisu u pitanju FIFA termini pa klubovi nisu u obavezi da puste igrače.


Bez pobede bili čak 37 godina


Računajući mečeve koje su dve selekcije odigrale i pod imenima Zapadna Nemačka i SFR Jugoslavija, "panceri" imaju sedam pobeda više od naše selekcije. Ukupan skor je 15 pobeda, četiri remija i osam poraza u korist Nemaca.
Frapantno zvuči podatak da je Srbija pobedom u Južnoj Africi prekinula crni niz od čak 37 godina bez pobede protiv Nemačke.

2024 © - Vesti online