Petak 21.12.2018.
18:00
B. M. - Foto: B.M

Za bogatiji božićni obrok

B.M
Stana Jovanović u hramu

Ovaj put pomoć je stigla pred Božić i sigurno je da će dobro doći ljudima koji organizuju rad narodne kuhinje, ali i onima koji tamo dobijaju topli obrok.

Stana Jovanović je radeći u prodavnici minhenskog hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog prikupljala novčane priloge parohijana i gostiju koji su želeli da podrže dalji rad narodne kuhinje u Gračanici.

Svake nedelje i praznika Stana je uz blagoslov sveštenika obavljala poslove prodaje crkvenih knjiga i drugih crkvenih predmeta, ali je pored toga sakupljala i dobrovoljne priloge. Tako je prikupila 1.500 evra koje je njen sin Dragutin prosledio u Beograd. Iako je Stana škrta na rečima, pa i kada je reč o dobročinstvu, ipak je istakla da je srećna što će ovim novčanim prilogom za Božić sakupljenim od parohijana podržati dalji rad narodne kuhinje.

- Poslednji put poslala sam novac prikupljen od naših ljudi za Vaskrs. Tako dva puta godišnje za velike pravoslavne praznike posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti" šaljem novčanu pomoć u Gračanicu - kaže Stana i dodaje da je za nju svaki prilog vredan.

Bilo da se radi o nekoliko evra ili 300 evra koliko je do sada dala gospođa Tešić iz Minhena koja ima petoro unučadi.

Pored pomoći narodnoj kuhinji, Stana je više puta pomagala bolesnim i siromašnim porodicama i pojedincima, na taj način iskazujući solidarnost sa našim ljudima u nevolji.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online