Petak 21.12.2018.
02:00 >> 14:22h
E. V.

"Vesti" obeležavaju 26. rođendan: Čuvari srpske tradicije (VIDEO)

 

 

Naši saradnici poželeli su uspešan nastavak rada najtiražnijem dnevnom listu dijaspore. Pročitajte šta su neki od njih rekli za "Vesti".

Ivica Tončev, državni sekretar u MSP: Zajedno za boljitak Srbije

Za sve nas koji činimo srpsku dijasporu, "Vesti" su bile i ostale izvor i dokaz pravovremenog i profesionalnog izveštavanja, ali i objektivnog sagledavanja stvarnosti.

Želim Vam da i narednih 26 godina ne odustajete od osnovnih novinarskih principa i etike i da nam još više budete od pomoći, jer jedino zajedno možemo da na pravi način doprinesemo boljitku i naše Srbije, ali i naše dijaspore.

Miodrag Linta, predsednik odbora za dijasporu Skupštine Srbije: Čuvari srpske tradicije

- Iskrene čestitke redakciji "Vesti" za profesionalno i korektno informisanje naše dijaspore i Srba u regionu. "Vesti" su se pokazale kao istiniti čuvar srpske tradicije i kulture, ali Vaše novine su zaslužile epitet jedinog medija bez koga naša dijaspora ne bi imala pravovremene informacije šta se dešava u zemlji, uključujući i sve one aktivnosti koje sprovode naše institucije koje se bave pitanjima i problemima dijaspore i Srba u regionu.

Želim Vam još mnogo uspešnih godina i da nastavite dosadašnjim putem pravovremenog, objektivnog i nepristrasnog informisanja.

Nemanja Damjanović, poslanik u bečkoj skupštini: Most preko kontinenata

Dnevni list "Vesti" važno je sredstvo za informisanje srpske dijaspore u Austriji, ali su i veza između pripadnika naše dijaspore širom sveta, ističu predstavnici Srba u Austriji.

Poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović ističe da su "Vesti" značajne za naš narod u celoj Evropi i širom sveta, pošto se prodaju na više kontinenata.

Damnjanović se zahvalio "Vestima" što su most između Austrije i matice.

Savo Štrbac, predsednik "Veritasa" 

Krajišnici kažu: Znamo, čitali smo u "Vestima"

- Sve ove godine imamo dobru i uspešnu saradnju. Uvek smo imali "prođu" sa našim informacijama do onih Krajišnika koji su se zaista posle "Bljeskova" i "Oluja" razišli širom sveta, a ima ih na svim kontinentima i željni su tih informacija. Mislim da su "Vesti" jedini štampani mediji koji dopire na sve meridijane gde se nalaze rasejani Krajišnici, pa se zahvaljujući Vama informišu o svim onim bolnim temama koje su i dalje aktuelne: obnovi kuća, nerešenih imovinskih pitanja, naknada šteta, procesuiranja za ratne zločine...

Po pravilu, posle svakog vašeg napisa dobijemo i povratnu informaciju, jer nam se ljudi javljaju uz rečenicu: "Pročitali smo u Vestima".
Čestitam Vam ovaj vredan jubilej uz želju da bude još puno ovakvih svečanosti, ali i da sa istim žarom nastavite da izveštavate o sudbini i položaju Krajišnika.

Živojin Trifunović, Žika bomba, ugledni dijsporac: Kopča sa otadžbinom

-"Vesti" su postale nezaobilazni dnevni list svake porodice u dijaspori i novine uz koje odrastaju generacije naših mladih. U bezbroj navrata ste opravdali naše poverenje, a poslednji slučaj su katastrofalne poplave koje su zadesile Žagubicu.

"Vesti" su reagovale odmah, bile prve na terenu i doprinele da se posledice te katastrofe saniraju u što kraćem roku. Istovremeno, zahvaljujući "Vestima" cela dijaspora je, moderno rečeno, "umrežena" ma gde živela i radila. Kao što mi, uspešni privrednici, činimo sve da pomognemo Srbiji, tako mi se čini i da poslednjih godina Srbija čini sve da pomogne svojoj dijaspori, a "Vesti" su ta nezaobilazna kopča, taj most do otadžbine.

Od srca Vam želim puno profesionalnog uspeha i lične sreće i da potrajete na radost i zadovoljstvo i sledećim generacijama naše dijaspore.

 

 

2024 © - Vesti online