Četvrtak 20.12.2018.
23:35
R. R. - Vesti

Emilija frulom oduševila Italijane

Privatna arhiva
Etno zvuci: Emilija Milošević

U raznovrsnom dvočasovnom programu emitovana je video-projekcija o istoriji Srba od Nemanjića do danas, a zatim su članovi folklorne sekcije izveli bogat kulturno-umetnički program narodnih kola i pesama iz svih krajeva naše zemlje.

Privatna arhiva
 

U književnom delu učestvovali su srpski i italijanski pisci: Rada Rajić Ristić i Karla Galvan iz Vićence, kao i dr Milutin Đuričković iz Beograda. Učenice Marina Đurić i Stefanija Janković recitovale su stihove naše pesnikinje Rade Rajić Ristić i italijanske pesnikinje Karle Galvan, a Vojče Nestorović i Stefanija Janković otpevali su pesmu "Vidovdan" - himnu udruženja. Zvuci frule Emilije Milošević oduševili su prisutne Italijane.

Veče je proteklo u dobroj atmosferi i organizaciji, a zaslužnima su uručene počasne članske karte. Goste je pozdravio i zahvalio im na prisustvu Dejan Mitić, predsednik društva Vidovdan, koji je ukratko govorio o programu i rezultatima rada ovog udruženja.

- Drago mi je svaki put kad naš klub uspe da okupi zemljake na druženje uz pesmu, igru i stihove, a kada pritom dođu i Italijani, onda to postaje već vid širenja kulture među autohtonim stanovništvom što je jedan od naših glavnih ciljeva. Svima zahvaljujem na uloženom trudu i saradnji i nadam se dobrom odzivu i sledeći put - rekao je Mitić.

Veče je završeno uz bogatu trpezu koju su pripremile vredne članice društva.
 

2024 © - Vesti online