Četvrtak 20.12.2018.
18:01
Vestionline,b92.net

Ivanišević: Bio sam uveren da će se Novak vratiti

Tanjug/AP
Novak Đoković

Hrvatski teniser je rekao kako veruje da dolazi do smene generacija i da bi bio iznenađen ako Federer i Nadal budu nastavili da igraju vrhunski tenis.

- Dolaze mladi, dopada mi se kako igra Stefanos Cicipas. Ima mnogo talenta i mislim da će 2019. biti veoma važna godina za njega. Takođe, imam velika očekivanja i od Borne Ćorića, koji mi je uvek bio kao mlađi brat, a rado bih platio kartu i da gledam Nika Kirijosa. Znam kako je to kad imate demone u glavi, ali ako sredi stanje, lako bi mogao da osvaja grend slem titule - smatra Ivanišević. 

Kada je reč o velikoj trojci svetskog tenisa, Ivanišević daje prednost Novaku Đokoviću. 

- Rodžer i Rafa su po mnogima i najveći svih vremena, možda im je ostalo još nekoliko godina na vrhu, mada bih bio iznenađen da bude tako. Novak Đoković je druga priča, oduvek sam znao da će se vratiti na vrh. Sećam se da sam bio na njegovom treningu pred Vimbldon. Rekao sam tada Marjanu Vajdi da će Novak osvojiti titulu i bio sam u pravu, čak iako je tada bio 21. na listi. Đoković je Srbin, a ja Hrvat, obojica smo sa Balkana, mi tamo imamo drugačiji mentalitet - poručio je bivši broj dva svetskog tenisa.

Ivanišević je neko ko jako dobro zna šta su titule posle teških povreda, jer je 2001. godine osvojio svoj jedini Vimbldon u karijeri iz četvrtog pokušaja. Pred učešće na londonskom Grend slemu problemi sa ramenom spustili su tada 30-godišnjaka na 125. mesto ATP liste i dan-danas važi za najniže plasiranog tenisera koji je pobedio u finalu najprestižnijeg turnira.

2024 © - Vesti online