Četvrtak 20.12.2018.
08:48
Vestionline

Mijatović: Kad menja trenera, Perez se prvo čuje s Murunjom

MN Press
Predrag Mijatović

Žoze Murinjo je ostao bez posla, a Santijagu Solariju, koji je preuzeo Realovo kormilo od Hulena Lopetegija, izgleda da je svaka utakmica odsudna za ostanak na klupi trostrukog uzastopnog evropskog prvaka. Čim je Mančester junajted odlučio da prekine saradnju s proslavljenim stručnjakom, krenule su spekulacije o njegovom povratku na stadion "Santijago Bernabeu".

Murinjo je bio trener Reala tri sezone (2010-13). Florentino Perez ga je doveo kao evropskog prvaka, pošto je Inter pod njegovom palicom savladao Bajern u finalu Lige šampiona 2010. baš na Realovom stadionu. S njim ima titulu prvaka u Španiji (2012) i kup (2011) i nacionalni superkup (2012).

Predrag Mijatović, Realov igrački as (1996-99), koji je bio i sportski direktor kluba (2006-09) do dolaska Pereza drugi put u predsedničku fotelju, o spekulacijama o Murinjovom povratku kaže:

- Ne znam kolika je verovatnoća da se to dogodi, ali znam koliko Perez voli i poštuje Murinja. Uvek kada menja trenera, prvo se čuje s njim.

Sudeći po anketi koju je sproveo ugledni madridski sportski dnevnik "Marka" navijači "kraljevskog kluba" su protiv povratka Posebnog. Njih 62% bez dvojbe je reklo "ne".

2024 © - Vesti online