Sreda 19.12.2018.
21:56
Vestionline, Tanjug

Ana Brnabić: Imamo podršku Brisela

Tanjug
Ana Brnabić u poseti Briselu

- Potpuno razumevanje od strane svih ovde u Briselu, i od strane predsednika Evropske komisije gospodina Junkera. Puna podrška i posebna zahvalnost i priznanje Srbiji zato što nismo uvodili nikakve kontramere, što je posebno doprinelo regionalnoj stabilnosti - rekla je Brnabić u Briselu. 

Ona je ocenila da je njen sastanak sa predsednikom EK protekao odlično, ističući da je njemu prisustvovao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.

Prethodno se sastala i sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom, s kojom je, kako je rekla, imala dobar sastanak.

Brnabić, koja je boravila u dvodnevnoj poseti Briselu, dodala je da je zahvalila za svu podršku koju Srbija dobija na svom evropskom putu od komesara Hana, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i njihovih timova, kao i od komesarke Malmstrom.

- Ovim smo zaokružili posetu Briselu i nadam se da će ovo dati još jednu novu energiju u našim razgovorima sa Evropskom unijom, kao i da će dati signal za generalno smirivanje situacije u regionu. Ja se iskreno nadam vraćanju stvari gde su bile pre uvođenja taksi od strane Prištine - poručila je Brnabić. 

2024 © - Vesti online