Utorak 03.08.2010.
21:46
Tanjug

Srpske mlekare povećavaju cene

Na ovoj slici samo cveće neće da poskupi...
 

Nišlije već sa višim cenama

Mleko "Niške mlekare" već je skuplje u proseku za šest odsto, a jogurta i kiselomlečnih proizvoda za 7,43 procenata, rekao je menadžer marketinga te mlekare Ivan Jovanović.

Litar pasterizovanog mleka skuplji je za pet odsto, ili za dva dinara i sada košta 43,7 dinara, a litar sterilisanog mleka poskupeo je za sedam odsto, ili za četiri dinara i njegova cena sada je 64,5 dinara, naveo je Jovanović.

Litar niškog jogurta sada košta 62 dinara, dok je ranije prodavan za 57,5. Najmanje su poskupeli kačkavalji, za oko tri odsto, rekao je Jovanović, napomenuvši da su to cene "Niške mlekare", a ne cene u prodavnicama.

Kod Subotičana sve poskupljuje

Sveže mleko "Mlekare Subotica" i finalni proizvodi sigurno će poskupeti u avgustu, ali se jos uvek ne zna za koliko, rekao je direktor Sirovinskog sektora Goran Staparić, objasnivši da će to zavisiti od procenta poskupljenja sirovog mleka.

On je rekao da je za sutra zakazan sastanak proizvođaca sirovog mleka i mlekara u Novom Sadu, na kome treba da se postigne dogovor o procentu poskupljenja. Proizvođači mleka tražiće da se otkupna cena poveća sa sadašnjih 25 na 37,47 dinara, ali teško da će to postići.

Šapčani povećavaju samo cenu prerađevina

Komercijalni direktor "Mlekare Šabac" Milan Car rekao je Tanjugu da će ta mlekara fazno povećati samo cene mlečnih prerađevina, za tri odsto, ali da cenu običnog pasterizovanog mleka neće menjati.

On je podsetio da je šabačka mlekara još u aprilu podigla svojim proizvođačima cenu sirovog mleka.

"Sada smo ponovo u razgovoru sa našim proizvođačima o novom podizanju cene sirovog mleka, definitivno se još nismo dogovorili koliko, ali će do toga sigurno doći, jer mlekara stalno investira, kao i naši proizvođači mleka koji obezbeđuju sirovinu, pa moraju imati adekvatnu cenu mleka za to", rekao je Car.

2024 © - Vesti online