Sreda 19.12.2018.
18:54
Z. M.

Beč u znaku božićnih pijaca (VIDEO)

pixabay.com
Beč

Na više mesta u Beču Austrijanci i turisti mogu da uživaju u božićnim pijacama, od kojih je najpoznatija na trgu ispred bečke Većnice.

Od sredine novembra sve do katoličkog Božića najlepši bečki trgovi pretvoreni se u lepe božićne vašare, na kojima se mogu kupiti božićna dekoracija, sveće, ali I nezaobilazno kuvano vino - punč.

Na božićnoj pijaci na trgu ispred Većnice posetioce na ulazu dočekuje visoka kapija u obliku luka sa svećama, odakle se prostire oko 150 prodajnih štandova sa poklonima, ukrasima za jelku, rukotvorine, ali I kulinarski specijaliteti.

Na ovom trgu i ljubitelji klizanja mogu da uživaju u zimskim čarolijama, jer je postavljena ledena površina od više od 3.000 kvadratnih metara.

Drveće u parku i duž centralne ulice Ring sija punim sjajem usled bogate dekoracije. 

Pored ove najpoznatije božićne pijace, prelepo božićno selo nalazi se na trgu Marije Terezije, smešteno izmedju Muzeja istorije umetnosti i Prirodnjačkog muzeja.

Na univerzitetskom kampusu, takodje, je otvoreno božićno selo, koje je omiljeno mesto za sastajanje prevashodno studenata.

Starobečki božićni bazar nalazi se na trgu Frajung u centru grada, gde je od 1722. bio prvi božićni vašar.

Takodje se i ispred dvorca Šenbrun nalazi lepa božićna pijaca, koja je veoma omiljena kod turista i Bečlija. 

Božićne pijace su "magneti" za turiste, ali i Bečlije koje rado u večernjim satima provode vreme na njima družeći se sa prijateljima pod vedrim nebom.

2024 © - Vesti online