Četvrtak 20.12.2018.
02:30
mondo.rs, Vestionline

Nije loše ni da se posvađate ponekad

pixabay.com
 

Ali, sledeći put kad vam dignu pritisak tim samozadovoljnim osmesima za Instagram, završavajući rečenicu jedno drugom i značajno klimajući glavom, dok pokušavaju da ceo svet ubede koliko su srećni tim "mi se nikad ne svađamo", možete slobodno da im kažete da mnogo propuštaju.

Prvo, ništa slađe od seksa posle svađe, a drugo, nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje se povremeno svađaju s partnerom imaju niži rizik od bolesti i prevremene smrti.

Tokom istraživanja koje je trajalo čitave 32 godine, naučnici su pratili 192 para, a ispostavilo se da je dobra svađa s vremena na vreme odlična stvar: pozitivno utiče na zdravlje oba partnera, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom časopisu Journal of Psychosomatic Medicine.

Ispostavilo se da osobe koje se svađaju sa partnerom imaju niži rizik od mnogih bolesti, ali i od prevremene smrti. Ali, ovo se odnosi samo na parove koji imaju zdrav odnos, što se ogleda i u tome što su u svađi ravnopravni.

Ako jedan od partnera dozvoljava da ga obuzme bes, dok se druga osoba povlači u sebe, to je vrlo opasno i ostavlja posledice po zdravlje osobe koja sve drži u sebi, značajno povećavajući rizik od prevremene smrti.

Ali, ako se svađate zdravo - bićete zdraviji i živećete duže.

2024 © - Vesti online