Sreda 19.12.2018.
18:10
D. Jovičić

Srpski centar krasi zajedništvo

D. Jovičić
Raspoređeni u četiri grupe: Neki od igrača Srpskog centra Štutgart
D. Jovičić

U upravu su izabrani i Mihaela Drljača, Darko Mirković, Miloš Stojinović, Đoko Đokić, Vesna Zujević, Jovana Kovačević, Jelena Tucić i Goran Gajić, dok upravu omladinskog odbora sačinjavaju Nina Đokić, Tanja Bojić i Ivan Kulijer. Umetnički rukovodilac folklornog ansambla je Saša Vićentijević, a koordinator za nošnje Zorica Mirković.

Srpski centar Štutgart posle četiri godine rada ima 333 člana i verovatno je jedno je od najbrojnijih naših udruženja u Nemačkoj.

- Sa velikim ponosom gledamo iza sebe i na ostvarene rezultate. Imamo ukupno 155 igrača u četiri folklorne grupe, koje naizmenično nastupaju na raznim manifestacijama i našim proslavama. Folklor je za nas osnova zajedništva. Omladini želimo da prenesemo obavezu čuvanja tradicije i da razvijaju prijateljstva za sebe. Takođe, da se zajedno može mnogo toga prebroditi - kaže Dara Vićentijević, stara-nova predsednica Srpskog centra Štutgart.

Ona navodi da je u upravi 21 član kako bi na najbolji način pokrili sve aktivnosti i podelila odgovornost.

- U upravi se nalazi i omladinski odbor kako bi mladi naučili da imaju obaveze i odgovornost. Srpski centar je član mnogih institucija u Štutgartu, učestvujemo u mnogim događajima sa željom da što bolje predstavimo srpsku zajednicu uz naš moto "Folklor u krvi i to je to" - ističe Dara Vićentijević.

Dođite na druženje

- Veliko hvala našem koordinatoru nošnje Zorici Mirković i ekipi žena koje brinu da su nam nošnje uvek sređene i pripremljene za nastupe. Veliku podršku umetnički rukovodilac folklora Saša Vićentijević ima u Nataši Bojić, Sahri Zubak, Simonu Stojčevskom i Denisu Novakoviću. Svako ko ima želju da se smeje lepim stvarima, ko voli dešavanja u vezi sa folklorom, putovanja, zajednička slavlja i sve što čini druženje može da nam se pridruži - navodi Dara Vićentijević.

2024 © - Vesti online