Utorak 18.12.2018.
15:35
Vestionline, Tanjug

Popović: Srbija zahvalna Rusiji na podršci po pitanju Kosova

Medija centar Beograd
Nenad Popović

- Ta podrška je iskazana zahtevom za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN nakon što je takozvani parlament u Prištini usvojio zakone o formiranju vojske lažne države Kosovo. A nedavno je to učinjeno i prilikom glasanja protiv prijema lažne države Kosovo u Interpol, u čemu je Rusija imala odlučujuću ulogu - rekao je Popović.

On je istakao da formiranje takozvane vojske Kosova označava konačan krah Briselskog sporazuma koji je otkrio prave namere pojedinih zapadnih zemalja da Priština u briselskom dijalogu dobije sve, a Srbija sve da izgubi, saopšteno je iz Kabineta ministra Popovića.

- Ako dijalog Beograda i Prištine nekada u budućnosti bude obnovljen, on bi trebalo isključivo da se vodi uz posredstvo Rusije i drugih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - naglasio je Popović.

Ambasador Čepurin je još jednom iskazao stav Rusije da će ova zemlja nastaviti da principijelno poštuje međunarodno pravo i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN po kojima je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online