Utorak 18.12.2018.
11:54
Tanjug

"Svet je čuo Srbiju i istinu o tome šta se dešava na KiM"

A. Čukić
 

To je izjavila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i dodala je jasno upozorio i da je reč o najvećoj pretnji za naše sunarodnike na Kosovu koje će Srbija znati da sačuva i odbrani.

- Čitav svet je čuo Srbiju, čuo je istinu o tome šta se dešava na Kosovu, sada su na potezu zapadne sile koje su podržale nelegalno stvaranje ove oružane formacije - rekla je Mihajlovićeva. 

Ona je dodala da je predsednik Vučić jasno istakao da su politika Srbije mir i saradnja u regionu, ali i da su jednostrane akcije Prištine, poput uvodjenja diskriminatorskih taksi na robu iz Srbije, velika pretnja svakodnevnom životu Srba na Kosovu, saopštilo je resorno ministarstvo. 

- Srbija ne odustaje od dijaloga sa Prištinom jer je to jedini način da dodjemo do istorijskog konsenzusa Srba i Albanaca. Srbija ne odustaje od svoje politike mira i saradnje, zato što je to jedini razuman put i put koji vodi ekonomskom prosperitetu čitavog regiona. Sve drugo je neodgovorna avantura s lošim krajem. Ali, Srbija neće dozvotili poniženja i vodiće računa o svim našim gradjanima i našim sunarodnicima koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Nikada ih nećemo ostaviti na cedilu - kaže Mihajlovićeva. 

Ona je istakla da gradjani mogu da budu ponosni na način na koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić branio i predstavio našu zemlju u Ujedinjenim nacijama, dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online