Ponedeljak 17.12.2018.
14:07 >> 14:31h
B. P.

Dodeljene Zlatne lopte FSS

MN Press
Vladan Milojević i Aleksandar Mitrović

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, je na svečanosti dodele Zlatne lopte naveo da je ostvaren uspeh plasmanom na Mundijal u Rusiji, da je tamo moglo više, ali i najavio visoka očekivanja za naredni period.

- Vratili smo Srbiju gde joj pripada. Iza nas je burna godina u kojoj je cilj bio plasman na Svetsko prvenstvo koji je ostvaren. Uveren sam da smo mogli i više, ali se nismo samo mi pitali. U Ligi nacija smo potvrdili najviše ambicije, a ovo rukovodstvo želi ono što se nije dogodilo 20 godina, plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Da posle dve decenije prvi put vežemo nastupe na dva velika takmičenja.

- Na dobrom smo putu. Sve ostale selekcije su takođe ostvarile dobre rezultate, pre svega mlada reprezentacija koja će igrati na Evropskom prvenstvu, što je rezultat dobrog rada svih u Savezu - rekao Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

Golgeter Fulama Aleksandar Mitrović i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobili su danas "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za 2018. godinu. Njima su priznanja uručili prvi čovek FSS-a Slaviša Kokeza i potpredsednik Nenad Bjeković.

- Sigurno jedno od najvećih priznanja u dosadašnjoj karijeri. Lepo je kad te cene u zemlji u kojoj igrate, ali je najbitnije vaš narod i porodica. Zahvalio bih se svima u savezu, Kokezi, vidim koliko napora ulažu u fudbal. Nadam se pobedama i u nastavku. Hvala mojoj porodici i navijačima, prijateljima. Nadam se da ćemo se videti još neki put - rekao je Mitrović.

Milojević se zahvalio igračima, navijačima i svima iz kluba.

- Zahvalio bih se Kovačeviću i Kokezi na ovoj nagradi koja meni mnogo znači. Kad dobijete nagradu to nije individualno. Ova nagrada pripada svim mojim saradnicima, igračima, navijačima, svima koji vole Crvenu zvezdu. Nisam od onih koji gledaju u prošlost. Prvi put posle kraja polusezone vidim ove scene od jeseni. Hvala mojim igračima. Zvezda je lepo prezentovala svoj klub i Srbiju i to je nešto što nam u ovom trenutku treba. U sledećoj godini ću biti vredniji i napravićemo uspeh i sledeće godine. Ja sam neko ko mnogo veruje, veliki sam vernik, neka Vas bog čuva - rekao je Milojević.

Mitrović je golovima Fulam u Premijer ligu, gde je nastavio da trese mreže, isto kao u Ligi nacija za Srbiju, dok je Milojević je drugu godinu zaredom laureat, nakon što je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Srbije i izborio istorijski plasman u Ligu šampiona.

Vestionline
Dragoslav Vučić, urednik Vesti, u društvu Dragana Džajića i Svetozara Mijailovića

Svečanosti su prisustvovali i Ivica Kralj, Savo Milošević, Zvezdan Terzić, Miloš Vazura, Svetislav Karasi, Vladimir Matijašević, Ivica Iliev, Miloš Krasić, Milan Jovanović ...

"Zlatnu loptu" FSS-a do sada su dobijali Nemanja Vidić i Ilija Petković (2005), Dejan Stanković i Ljubiša Tumbaković (2006), Nikola Žigić i Miroslav Đukić (2007), Nemanja Vidić i Slaviša Jokanović (2008), Miloš Krasić i Radomir Antić (2009), Dejan Stanković i Miroslav Rajevac (2010), Aleksandar Kolarov i Ivan Jovanović (2011), Branislav Ivanović i Dragomir Okuka (2012), Branislav Ivanović i Ljubinko Drulović (2013), Nemanja Matić i Radovan Ćurčić (2014), Nemanja Matić i Veljko Paunović (2015), Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi (2016) i Vladimir Stojković i Vladan Milojević (2017).
 

2024 © - Vesti online