Ponedeljak 17.12.2018.
12:56
Vestionline

Ninković i drugovi gazde grada

twitter.com/sydneydc
Miloš Ninković, sa navijačima Sindeja

Početak je obećavao više za nominalne domaćine (meč nije igran u Paramati već na ANZ stadionu), koji su poveli preko Rijere u 23. minutu. Međutim, samo dva minuta kasnije tok utakmice je okrenuo sudija Džared Džilet, koji je isključio golmana Vondrersa Vedrana Janjetovića zbog navodnog kontakta s loptom rukom izvan kaznenog prostora.
Aleks Brosk u 45, Sijem de Jong u 57. i debitant Džejkob Trat u 81. minutu nisu imali milosti prema gradskom rivalu i obezbedili su "nebesko-plavima" još jedno slavlje u derbiju.

U redovima Sidneja slavi se peta uzastopna pobeda u međusobnim mečevima sa Vonderersima. Srpski as Miloš Ninković ponovo je bio zapažen i dao doprinis preokretu.

- Igrači su bili jako razočarani posle prošlonedeljnog poraza od Velingtona i želeli su da to što pre isprave. Izjednačujući gol u završnici prvog poluvremena bio je izuzetno važan, od tog momenta samopouzdanje je počelo da raste i veoma sam zadovoljan što smo pobedili - istakao je trener Sidneja Stiv Korika.

Trener Zapadnog Sidneja Markus Babel posle utakmice je rekao da je imao loš osećaj jer je njegov tim tokom jedne akcije rivala napraviio tri greške.

- Usledio je i ne baš najpametniji potez Janjetovića. Trebalo je da komunicira sa Ciglerom, ali i da ne izlazi bespotrebno, a takođe treba da zna da ima bar jednog svog igrača iz leđa. 
Do tog momenta smo imali vrlo dobru situaciju u meču, vodili smo i stvarali šanse - jadao se trener Zapadnog Sidneja Markus Babel.

U senci derbija, protekle su i pobede vodećih ekipa lige - Perta i Melburn Viktorija. Glori je nastavio niz uspeha u duelima s Njukaslom, pošto je uspeo da savlada Džetse i na njihovom terenu sa 2:0. Seriju ubedljivoh trijumfa nastavio je i prvak države Viktori, koji je ovaj put sa 4:2 slavio u Brizbejnu. Na tabeli je došlo i do smene na četvrtom mestu, koje je Melburn siti preuzeo od Adelajda, nakon što je zabeležio sigurnih 2:0 na gostovanju u Južnoj Australiji.

Proslavljeni nemački reprezentativac osuo paljbu je po svojim igračima.

- Mnogo sam ljut! Ekipa ima krhki mentalitet usađen u svoj DNK. Toliko mnogo smo grešili i u drugom poluvremenu primili dva gola iz prekida. Izvinite, ali za mene je to nedopustivo. Očigledno je da nismo dovoljno gladni pobeda i da ne vidimo opasnost na pravi način. Zato i ne treba biti iznenađen kada izgubimo, pogotovo od ovako dobre ekipe - poručio je Babel.

2024 © - Vesti online