Ponedeljak 17.12.2018.
18:10
Z. Mirković - Vesti

Uz decu se i roditelji druže

Z. Mirković
Stigao prvi put: Radosna lica uz Deda Mraza

Na zajedničko druženje, došlo je 52 dece uzrasta od 6 do 13 godina, a uprava je obezbedila paketiće iz klupske kase.

- Mislim da su naša deca zaslužila da im tako nešto organizujemo, jer mi za njh živimo - ističe Radmila Maksimović.

Ona je istakla da u klubu deca neguju srpski jezik, druže se i aktivnostima društva postaju samostalnija.
- Najvažnije nam je da se druže ovde , jer znamo s kim su. I mi roditelji smo se zbližili i više vremena provodimo ovde zajedno nego sa prijateljima izvan društva. Moj je cilj da budemo jedna velika porodica - dodala je Maksimović.

Na druženje za decu, koje je nastavljeno posle podele paketića, došli su i roditelji. Među njima i Dragana Kopanja, koja je i sama bila članica "Radičevića", a sada su to njena deca.
- Ja sam, kada sam imala 14 godina, igrala tri godine u "Radičeviću". Sada igraju moje ćerke Nikolina i Nevena koje imaju 12 i 9 godina.

Dragana kaže da je njoj druženje i igranje u klubu mnogo značilo, jer je stekla brojne prijatelje i pričala srpski.
- Važno mi je da i moja deca neguju srpsku tradiciju i jezik. Vidim da vole da igraju, pre svega su to stekle time što znaju za moju priču o igranju u ovom društvu, a i zato što je muž Miodrag u otadžbini igrao folklor - navodi Dragana Kopanja.

Pauza do 11. januara

Ovo je bilo poslednje druženje pred zimsku pauzu, a ponovno okupljanje zakazano je za 11. januar.
- Iduće godine imamo velike planove. Imaćemo razne nastupe širom Austrije, a vrhunac sezone biće učešće na festivalu u Izmiru 28. juna. Za decu planiramo, početkom godine, manifestaciju posvećenu Svetom Savi, kada ćemo im ponovo deliti poklone za recitacije, s ciljem da nauče ko je bio Sveti Sava, šta je on radio i zašto je to dečja slava - kazala je Maksimović.

2024 © - Vesti online