Ponedeljak 17.12.2018.
09:20
Vestionline, Tanjug

Novi komandant KFOR-a: Spremni smo da intervenišemo

en.wikipedia.org/Sgt. Joshua Dodds
 

Italijanski general je za podgoričku pobjedu izjavio i da je odluka o transformaciji kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage donesena u pogrešno vreme.

Kako je istakao, Severnoatlantski savet će sada morati da preispita nivo angažovanja NATO sa kosovskim snagama bezbednosti.

- Ono što je izvesno, NATO preko misije KFOR ostaje posvećen osiguranju bezbednog okruženja na Kosovu, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana - naglasio je on, preneo je sajt CDM. 

D'Adario je naglasio da se KFOR ne bavi politikom, ali je naveo da želi da ponovi stav generalnog sekretara NATO-a, koji je kazao da je "tranzicija kosovskih bezbednosnih snaga u principu stvar o kojoj treba da odluči Kosovo, ali jasno smo kazali da ova odluka dolazi u pogrešno vreme". 

- Prisustvo KFOR-a na Kosovu u skladu je sa Rezolucijom 12 44 Saveta bezbednosti UN. Što znači da ćemo nastaviti da obezbeđujemo sigurnost i bezbednost svih ljudi na Kosovu i bićemo spremni da intervenišemo kad god bude dovedena u pitanje stabilnost ovog područja - zaključio je D'Adario.

2024 © - Vesti online