Ponedeljak 17.12.2018.
00:40
N. Popović - Vesti

I Vukovi tuguju za malim Lazarom

Lična arhiva
Poznati po humanosti: Članovi moto-kluba "Vukovi"

- Borimo se kako znamo da prebrodimo ovo, za nas najteže vreme - kazala je ucveljena majka Olivera.

Pomažu im u tome rodbina i prijatelji, mada šta god da urade malog Lazara više ne mogu da vrate. Tuge porodice Perić svesni su i članovi moto-kluba "Vukovi" iz Frauenfelda, o kojim su "Vesti", pogotovo o njihovoj humanosti, često dosad pisali. I ovoga puta su ti "žestoki momci", kako običan svet mahom doživljava bajkere, pokazali da imaju veliko srce i razumevanje za tuđu patnju i nesreću!

- Neki od naših članova dobro poznaju porodicu Perić, pa smo želeli da ih podržimo i da im pomognemo koliko god možemo. Petoro naših predstavnika bilo je na Lazarovoj sahrani, a spontano je pokrenuta i novčana akcija kako bismo pomogli porodici - kaže za "Vesti" Bojan Peranović, predsednik moto-kluba Vukovi .

Prema njegovim rečima, akcija nije trebalo da se medijski eksponira, ali...

- Objavu akcije za pomoć familiji Perić objavili smo na društvenoj mreži da bi je videli svi naši članovi, ali i kolege iz drugih moto-klubova sa kojim se godinama družimo i sarađujemo. Ta se objava svidela i švajcarskoj policiji, preneli su je na svom nalogu na društvenoj mreži i tako je došla do švajcarskih medija - priča Peranović.

- Želja nam je da mali Lazar što pre dobije spomenik na groblju u Efretikonu. Ideja je i da porodici Perić u nekom budućem vremenu priuštimo porodično putovanje, da se barem na nekoliko dana udalje od ove tužne svakodnevice u kojoj sada žive - dodaje sagovornik "Vesti".
Inicijativu Vukova Olivera Perić je prokomentarisala sa suzama u očima:

- Na svetu još ima dobrih ljudi, zahvalni smo im... A s tim novcem imaćemo jednu brigu manje - kazala je za švajcarske medije majka nastradalog Lazara Perića.

Saučešće

U švajcarskim medijima oglasila se i majka 19-godišnjeg vozača kamiona koji je usmrtio Lazara. Ona je rekla da je "veoma pogođena tragedijom u Efretikonu".

- Teško mi je da gledam moga sina kako pati, jer će ga ova nesreća sigurno pratiti ceo život. Ne mogu zato ni da zamislim s čime se tek suočava ta nesretna žena koja je izgubila sina - izjavila je ona i izrazila želju da se sretne sa Oliverom Perić i lično joj izrazi svoje saušeće.

Više saobraćajnih stručnjaka je izjavilo da je pešački prelaz na kojem je Lazar poginuo postavljen preblizu izlaska iz kružnog toga, pa je vozač zbog velikog "mrtvog ugla" zaista mogao potpuno da previdi dečaka na romobilu.

Akcija do kraja decembra

Za familiju Lazara Perića dosad je prikupljeno više od 1.400 franaka. Akcija će trajati do kraja decembra, a posle toga će novčani prilog biti uručen porodici.

 

2024 © - Vesti online