Subota 15.12.2018.
18:22
N1, Vestionline

Novi protest "Stop krvavim košuljama" u Beogradu (FOTO, VIDEO)

twitter/@SavezZaSRB
 

Protest je okupio velik broj građana koji nose transparentne "Jedan od pet miliona", "Počelo je", "Dosta majmunisanja ovako više ne može".

Okupljeni trube i duvaju u pištaljke, a dele se i bedževi i flajeri na kojima piše "Počelo je". 

Građanima koji su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. Posle njega je govorio glumac Tihomir Stanić.

Nakon govora na platou, građani su krenuli u protestnu šetnju. Pojedini građani nose žute prsluke, transparente, a sa razglasa se čuju Goblini i Đorđe Balašević.

Medju građanima su i predstavnici opozicionih stranaka Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Miloš Jovanović, Boško Obradović. 

Parola "Hajde da se prebrojimo" potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne valsti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj građana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 nezadovoljnih građana. 

Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu.

twitter/@SavezZaSRB
 
2024 © - Vesti online