Nedelja 16.12.2018.
05:30
mondo.rs, Vestionline

Oprez: Sneg, led i magla na mnogim putevima u Srbiji

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Saobraćaj u Srbiji je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu znatno otežan.Posebno se upoziravaju vozači koji planiraju put u planinske predele da moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače i podseća ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje. Držite i daleko veću udaljenost između vozila.

U saopštenju AMS se ukazuje da slab do umeren sneg povremeno provejava u većini krajeva Srbije, zbog čega vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na putevima na teritoriji Zaječara može doći na stvaranja manjih snežnih nanosa, a posebno je kritično na prevoju Čestobrodica, gde dodatne problema stvara i magla, koja smanjuje vidljivost na 30-50 metara.

Na zapadu Srbije, obavezno je korišćenje zimske opreme na putu Divljaka - Ivanjica - Javor, dok je put Preko Brdo - Ivanjica zatvoren.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na granicama putnička vozila zadržavaju od 30 minuta.

Led na putevima u Novom Sadu

Saobraćajnice na periferiji Novog Sada su zavejane vlažnim snegom ispod kojeg se već hvata ledena kora.

U tim delovima grada saobraćaj se odvija krajnje usporeno, a vozači su maksimalno koncentrisani i pažljivi u vožnji, tako da nije bilo nezgoda.

U perifernim delovima grada, poput Veternika, privatni bageristi su samoinicijativno, ne čekajući gradske službe, izašli na ulice i svojim mašinama raščistili sneg.

2022 © - Vesti online