Subota 15.12.2018.
14:35
blic.rs, Vestionline

Nastavnica iz Srbije među 50 najboljih na svetu

wallpaper-kid.com
Foto: Ilustracija

Nastavnica informatike iz Prve kragujevačke gimnazije plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta i time se Srbija i ove godine našla na visokoj lestvici u sferi obrazovanja.

Takmičenje "Global Teacher Prize" postoji već pet godina zaredom, i za cilj ima da pronađe najbolje nastavnike sveta, i pokaže da je njihova profesija jedna od najvažnijih u svakoj zemlji!

Dosadašnje pobednice ovog takmičenja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Palestine, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva.

Katarina Veljković, koja u nastavi radi već 14 godina, uvek je pokušavala da pronađe i nadomesti nedostatke obrazovnog sistema, i da učenicima da pravi odgovor na pitanje "zašto ja ovo učim, čemu mi to služi".

Mnogobrojni projekti koje je sa decom sprovodila u toku svoje karijere i krilatica kojom se vodila kroz život "Mašta je važnija od znanja" su doprineli uspesima u nastavi sa više od 1.400 učenika. Danas zasluženo može da kaže i da je jedan od najboljih nastavnika sveta.

Pored toga, Katarina nosi i titulu jednog od najboljih edukatora Srbije, koju joj je dodelilo Udruženje "Živojin Mišić" pre dve godine u okviru istoimenog projekta, i koje je i dovelo takmičenje "Global Teacher Prize" u Srbiju.

Kao nacionalni partner Fondacije "Varkey", koja organizuje ovo svetsko takmičenje, Udruženje "Živojin Mišić" već drugu godinu zaredom bira najbolje od najboljih.

Prošle godine u top 50 najboljih nastavnika sveta našla se Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Mionice i najbolji edukator Srbije 2014. godine. Na konkursu je učestvovalo čak 179 zemalja.

2024 © - Vesti online