Subota 15.12.2018.
13:35
Vestionline, Tanjug

Popović: Poništiti sve odluke iz Briselskog sporazuma

Medija centar Beograd
Nenad Popović

On je, u saopštenju, najoštrije osudio usvajanje zakona od strane separatista u Prištini kojima se formira takozvana vojska Kosova, ističući da je tim činom najgrublje prekršena Rezolucija 1244 Saveta Bezbednosti UN i ugrožen život Srba na Kosovu. 

- Srbija to ne sme da posmatra mirno, već mora da preduzme najenergičnije mere u smislu podizanja pripravnosti vojske za intervenciju u pravcu zaštite bezbednosti srpskog naroda na Kosovu, a oslanjajući se na podršku naših saveznika, na prvom mestu Rusije - kaže Popović.

On, takođe, smatra da predstavnici Srba treba da napuste "sve separatističke institucije" i time ospore njihov legitimitet. 

"Ne može se sedeti u privremenim kosovskim institucijama sa onima koji nam prete, koji žele da nam razbiju državu i proteraju naš narod sa Kosova", dodaje se u saopštenju. 

Popović navodi da je uveren da će Vlada Srbije i naše državne institucije učiniti sve da zaštite srpski narod na Kosovu, posebno u slučaju pokušaja nasilja i progona Srba. 

"Srpski narod ima iza sebe svoju državu i Srbija je dovoljno snažna i ima dovoljno saveznika da na sve moguće načine i svim sredstvima sile koje jedna država ima, spreči svaki pokušaj etničkog čišćenja na Kosovu", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online